Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Abekejser

16. september 2023

Kr. 220

 

Abekejser serverer virtuos musikalsk og groovy dansefest

Abekejser sætter både kroppen og ideerne fri med deres musikalske tour de force. Med åbne horisonter og et løfte om at få dig til at danse er kvartetten nu klar til at indtage landets spillesteder

Abekejser har for længst charmeret både danske og internationale lyttere med deres vitale og legesyge udtryk. Her forenes blændende sammenspil og groove med en flabet elegance og en lyst til at sprede ren musikalsk energi til publikum.

Den sprudlende kvartet udspringer af Aarhus’ kreative musikmiljø, men har appetit på at udforske hele verdens mangfoldighed i deres musik, der med smittende livsglæde og masser af action udfolder et særligt univers, hvor ideerne bobler frigjorte fra snævre genrebegrænsninger. Her er håndspillet nerve og jazzet improvisation, men også spacede synths, elektroniske beats, sprælsk afro funk og inspiration fra hiphoppens rå rytmer. Det er jazz med både street cred og intergalaktiske perspektiver – altid med musikken tæt forbundet til kroppen og med et løfte om at få dig til at danse.

Tilbage til kernen

Abekejser brød igennem med det roste debutalbum Floating Through The Universe fra 2019, der i 2021 blev fulgt op at det ikke mindre opfindsomme og sprudlende Blueprint. I tiden imellem har de spillet et utal af koncerter, og til Vinterjazz 2022 kunne man opleve dem i særprojektet Karmen + Abekejser + Horns, hvor bandet knopskød i nye retninger i selskab med sangerinden Karmen Roivassepp og blæsere fra Aarhus Jazz Orchestra.

Oven på det eventyr vender de nu tilbage til kernen i det instrumentale udtryk båret af fire begavede musikere, der i den grad formår at spille sammen så det synger. I dette stramme og groovy format er de mere end klar til at levere en medrivende koncertoplevelse.

Jeppe Lavsen – guitar
Jon Døssing Bendixen – keys Adrian Christensen – bas Frederik Bülow – trommer

Sagt om Abekejser:

POLITIKEN ( Kim Skotte ) “Blueprint er blevet et livligt og helt grundlæggende smittende optursalbum, hvor de legende kompositioner lyder som perfekte afsæt for med garanti endnu mere sprælske varianter, når Abekejser inden længe vil komme swingede fra musikgren til musikgren for at indtage jazzjunglens scener”

NB. Unumm. siddepladser – Husk du også kan købe partoutbilletter til hele Jazznæs festivalen – KUN 490 kr for alle fire koncerter i Gjethuset.

 

 

Detaljer

Dato:
16. september 2023
Pris:
Kr. 220
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
https://gjethuset.dk/program/jazznaes-abekejser/

Arrangør

Gjethuset
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Gjethuset
Gjethusgade 5
Frederiksværk, 3300 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *