Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Anna Kruse & Stina Ekblad

14. september

Kr. 235

I 2023 er det 100 år siden at den svenske digter Edith Södergran døde, og derfor inviterer Gjethuset til en varm, poetisk og sanselig eftermiddag/aften i selskab med denne fantastiske kvartet og de vidunderlige digte.

Anna Kruse har sat musik til de kraftfulde, eksistentielle, livsbekræftende og magiske digte og Stina Ekblad læser digte og fortæller imellem sangene, om Ediths korte intense liv. Det kan lyde lidt tørt men det er en sensuell og fyrig aften. Hvor Stina også kommer at synge.

Edith Södergran levede 1892-1923. Hun var poeten, der ikke blev anerkendt, mens hun var i live, men som efterfølgende har haft stor betydning for de nordiske sprogs lyrik. Hendes værker er oversat til mere end 30 sprog. Hun blev kun 31 år gammel, og kæmpede fra hun var 15 år mod tuberkulose. Hun brugte sin sygdom, sine følelser, sit liv og sig selv til at skabe et kreativt livsværk midt i en verden af fattigdom, krig og kaos! Hun var en rebel, havde humor, ben i næsen og var nok lidt besværlig indimellem.

Musikken strækker sig som en kat i morgenlys mellem melankolsk skovbundsduftende folkevise og stolt, rank champagnetango med et touch af jazz.Sammen med Nicholas Kingo på klaver, fender rhodes, smægtende sav og harmonika, synger og fortolker Anna digtene med indlevelse og et glimt I øjet. Jeppe Holst knipser, stryger og slår på alle de mange strengeinstrumenter, han har med. Musikken indeholder de mange stemninger som vibrerer i et liv, og løfter sig og åbner sig op mod forårshimlen.

Stina Ekblad har sagt: “Edith Södergrans poesi och Anna Kruses musik och röst möter varandra, som systrar från varsin tid. De går sida vid sida, klangfullt, drömskt, vilt och vemodigt.”

Anna siger om Stina: ”Det er som at høre Ediths egen stemme, når Stina læser de rebelske og fremadpegende digte.”

Nb. Unummerede pladser – Husk det også er muligt at købe partout-billetter til hele festivalen for kun 490 kr. (4 koncerter).

Detaljer

Dato:
14. september
Pris:
Kr. 235
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
https://gjethuset.dk/program/jazznaes-anne-kruse-stine-ekblad/

Arrangør

Gjethuset
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Gjethuset
Gjethusgade 5
Frederiksværk, 3300 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *