Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Steen Rasmussen Allstar Quinteto ft. Leo Minax

15. september 2022 kl. 20:00

Kr. 215

“musikken” Den bygger fortsat bro, men denne gang med noget, der må betegnes som en påfaldende let- og sikkerhed. Musikken er melodiøs og graciøs, smuk, formfuldendt og af noget nær verdensklasse. Flot komponeret, flot arrangeret, flot udført. – IVAN ROD – GAFFA – 5 stjerner

 

“Brillant Blæret Bossa” Dette var overskriften i Politikens 5-stjernede live-anmeldelse fra 2013 da Steen Rasmussen Quinteto featuring Leo Minax første gang gæstede Danmark. Siden da har orkestret været verden rundt og udgivet 6 albums.

 

Steen Rasmussen Allstar Quinteto

Steen Rasmussen Allstar Quinteto har for længst etableret sig som et af Danmarks i særklasse bedste musikalske bud på Brasiliansk inspireret jazz. Det er et orkester med et personligt udtryk, dyb fortrolighed med genren og bestående af nogle af Danmarks bedste musikere. Alle orkestrets nu seks cd-udgivelser er blevet fornemt modtaget, ligesom Steen Rasmussen Quinteto er et af landets meget eftertragtede live bands.

 

Leo Minax og Steen Rasmussen Quinteto

Nu har orkestret endnu engang inviteret den fantastiske Brasilianske sanger og guitarist Leo Minax. Dette i smuk samklang med det faste Dansk/Cubanske orkester bestående af: Yasser Pino bas, Lis Wessberg trombone, Eliel Lazo percussion, Jonas Johansen trommer og Steen Rasmussen piano. Alle er de musikere fra den absolutte elite på den danske musikscene,- alle med stor integritet og dyb forståelse for musikkens strømninger. Orkestret har tradition for at samarbejde med udenlandske kunstnere. I 2018 udkom det seneste album Steen Rasmussen Quinteto “CANTA” Albummet featurerede en række sangere, bla. den verdensberømte Brasilianske sangerinde Joyce Moreno og den brasilianske sanger og guitarist Leo Minax. Albummet blev fornemt modtaget og belønnet med 5 stjernede anmeldelser bade i Danmark og Tyskland. Efterfølgende var orkestret på turne i Danmark, Spanien og Italien.

 

Nomineringer til DMA Jazz og Carlprisen

Albummet var iøvrigt nomineret til Carlprisen for bedste kompositioner i kategorien jazz. Orkestret har tidligere samarbejdet med den Brasilianske sanger og guitarist, Leo Minax, på orkestrets album, Steen Rasmussen Quinteto featuring Leo Minax “Lo mejor de cada casa”, hvilket resulterede i en nominering til DMAjazz i 2013 i kategorien “årets bedste særudgivelse”. Og desuden på albummet “Presenca” som blev nomineret til CARL PRISEN for bedste kompositioner i kategorien jazz.

 

Leo Minax

Leo Minax er en af Brasiliens store sangere og sangskrivere. Oprindeligt fra Brasiliens højland, Minas Gerais fra byen Belo Horizonte. Han begyndte sin musikalske karriere på samme gadehjørne som det legendariske kunstner kollektiv, Clube da Escuina. De har musikalsk har markeret sig på verdensplan med kunstnere som Milton Nascimento, Lo Borges og Toninho Horta. I de senere år har Leo Minax haft base i Spanien hvor han, såvel som i Brasilien, er en højt respekteret sanger og sangskriver.

Steen Rasmussen Quinteto har eksisteret siden 2007 og har udgivet 6 albums og har turneret i Danmark, Frankrig, Spanien, Ecuador, Columbia, Tyskland og Brasilien.Orkestret har igen og igen opnået fornemme 5 stjernede anmeldelser af både deres albums, deres livekoncerter. Orkestrets albums har flere gange været kåret som værende blandt årets 10 bedste udgivelser.

 

Detaljer

Dato:
15. september 2022
Tidspunkt:
20:00
Pris:
Kr. 215
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
https://gjethuset.dk/program/jazznaes-steen-rasmussen-allstar-quinteto-ft-leo-minax/

Arrangør

Gjethuset
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Gjethuset
Gjethusgade 5
Frederiksværk, 3300 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *